top of page

2016
Glowworm Garden 萤火虫花园

The Glowworm Garden project at Shanghai Ruihong Tiandi Hall of the Moon was inspired by the beautiful landscape of Glowworm Caves in New Zealand, which attracts tourists worldwide. The project aimed to allow shoppers and visitors to experience the curiosity of light and life outside the bustling city by creating a scene of what would be seen walking through the glowworm cave in Summer.

The installation was composed of 750 single pieces. Each piece consisted of different RGB LED numbers (3, 5, 8). The respiratory effects of 750 blue lights were controlled by analyzing the flicker frequency parameters of glowworm cave. The infrared sensor under the stone step created interactive behaviors between light and people. When the visitors walk across the stone steps in the lawn, the LED pieces in the grass will move with the visitors to create different lighting effects, changing gradually from blue to yellow and then disappearing, as if the glowworms fly away. I carefully arranged this way to show a beautiful connection between people and the installation.

I want to create a lost wonderland by cooperating with artificial and natural scenes, which can immerse visitors into the poetic circle of life.

Artwork by Jiayu Liu

 

Film 

Tao Zhang

 

Music 

James C Wilkie

 

Edit 

Wanlong Ma

 

Producer

Hui Wang

 

Project Manager

Sean Lu

 

Project Assistant

Yong Wu

 

Client

Shanghai Ruihong Tiandi Hall of the Moon

bottom of page